Cabitaş Mühendislik Tic. Ltd. Şti.

FileMaker: Server Yönetim Araçları

  • 08.05.2021
  • 958 Görüntülenme

Filemaker Server, bir ana makinede arka planda hizmet olarak çalışan ve Filemaker dosyalarınızı yayınlamaya yarayan; IOS, masaüstü ve web üzerindeki client’ların (istemci) hızlı ve güvenilir bir şekilde bu ana makineye bağlanıp dosyaya erişimlerini sağlayan bir veritabanı sunucusudur. Bu istemci – sunucu modelinde kullanıcılara bilgisayarlarında,  veri erişim katmanıyla sunucu ile iletişim kurup, sunum katmanında istenilen veriyi görüntüleyebilen front end programları sayesinde; depolama, veri işleme ve veri analizi yapma görevlerini üstlenen back end programlarıyla haberleşilerek istenilen hizmetler sunulur.

 

 

 

Barındırılan veritabanlarının yapılandırılması, yönetilmesi ve çalışılan veritabanlarıyla ilgili istatistiksel bilgilerin takip edilmesi gibi server işlemleri Filemaker Server Admin Console (Filemaker Sunucu Yönetici Konsolu) veya server’a herhangi bir ortamdan erişme imkanı sunan AdminAPI ile yapılabilir.

Filemaker Server kurulumu ve yönetimi ile ilgili bilgilere Filemaker Destek sitesinden ulaşabilirsiniz.

Filemaker Server yönetim araçlarından bahsettiğimiz meetup’ımızı inceleyerek bu konu hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

 

Meetup’larımızdan haberdar olmak için Meetup hesabımızı veya Filemaker Destek sitesini takip edebilirsiniz.

Daha önceki Meetup’larımızı izlemek için Youtube kanalımzı takip edebilirsiniz.

Cabitaş Ekibi Profile Picture
Cabitaş Ekibi

Bu çalışkan ve yaratıcı ekip, yenilikçi ve özgün fikirleriyle müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için arı gibi çalışır.

-----

This hardworking and creative team works tirelessly to provide our customers with the best service using their innovative and original ideas.

FileMaker: Server Yönetim Araçları

İndirme linki mail adresinize gönderilmiştir.

Bu web sayfası kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.