Cabitaş Mühendislik Tic. Ltd. Şti.

FileMaker Soru Cevap Etkinliği - 2

  • 28.10.2023
  • 258 Görüntülenme

Mini FileMaker eğitimimizde FileMaker Online Soru Cevap Etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinliğimizde, Claris FileMaker çözümlerine dair merak ettiğiniz her türlü soruyu FileMaker geliştiricilerimiz cevapladılar. Uzmanlarımız, yılların getirdiği deneyimleri ve bilgi birikimini paylaşarak, işin inceliklerini ve püf noktalarını sizlerle paylaştı.

İşte cevaplanan sorular:

00:42 Soru 1: FileMaker’da perform find ile arama yapıldığında loop yerine constrain kullanıldığında arama hızlanmıyor. Sebebi ve çözümü nedir?
04:53 Soru 2: FileMaker’da geliştirdiğimiz uygulamaya Twitter’a ve Whatsapp’a nasıl bağlayabiliriz?
06:06 Soru 3: FileMaker’da bir uygulama geliştirmeden önce bu uygulama fikrini mimari bir tasarıma nasıl dökebiliriz FileMaker’ın çalışma mantığıyla beraber?
09:18 Soru 4: Farklı tablolardan veri çekiyorsak liste ekranlarında scrollarda bir yavaşlık oluşuyor. Bunun önüne geçmek için yöntemler var; kullandığımız tabloya, farklı tablolardaki alanları getiriyoruz, diğer bir yöntemde ise master detail portal, scroll bir nebze daha hızlanıyor. Tabi ikisinin kullanım alanları farklı. Hangisinin daha elverişli olduğunu görmek için performans açısından bu iki yöntemi deneyen oldu mu?
12:09 Soru 5: Ana tablo ve ona bağlı bir relation var. Relation’ın içinde de bir tutar ve fatura adedi çarpılıp bir sonuç veriyor. Bu ekran excel’e aktarıldığında relation’ın içindeki değişken isimleri de excel’de yazıyor. Bu istenmeyen bir durum. Bu durum nasıl düzeltilebilir?
17:15 Soru 6: FileMaker’ın son sürümü 2023 ile gelen OnWindowTransaction özelliği log tutmak için kullanılabiliyor. Örneğin bir kayıtta birkaç gün önce hata yapıldığı anlaşıldı. Bu kaydı 3 gün öncesine çevir demek ne kadar mantıklı olabilir? Bu özelliğin böyle bir kullanımı olabilir mi?
20:10 Soru 7: FileMaker’da yazdırma(print) konusunda FileMaker 2023’te bir geliştirme var mı, print setup’da sayfa ölçeklendirme yapılabilir mi?
23:49 Soru 8: Upper komutu ile küçük harf büyük harfe çevrilebiliyor. Fakat i harfinde bu bir sorun oluşturuyor. Çünkü İngilizce kullanımda i-İ dönüşümü yanlış oluyor. i-I dönüşümü için nasıl bir yol izlenebilir?
26:00 Soru 9: File options’taki data entry bölümünde system settings ya da file settings dil ayarlarını değiştiriyor mu?
33:20 Soru 10: Veritabanı yönetim bölümünde ilişkiler(relations)sekmesinde çok fazla tablo görünümü (table occurance) olması sistemi yoruyor mu?
36:20 Soru 11: Container’daki bir resmi döndürmek mümkün müdür?
40:00 Soru 12: Android işletim sistemli cihazlarda FileMaker projesi WebDirect ile açıldığında telefon veya tablet ekranlarına özel formatta layoutların otomatik açılması sağlanabiliyor mu?

Etkinliğe katılamadım ama sorularım var diyorsanız filemakerdestek.com'dan veya YouTube videomuza yorum yaparak sorularınızı sorabilirsiniz.


Videomuzu izledikten sonra, FileMaker'ın sunduğu yeni özelliklerle uygulama geliştirme konusunda daha iyi bir anlayışa sahip olacaksınız. İşletmeniz için özelleştirilmiş uygulamalar oluşturmak için ihtiyacınız olan araçları ve becerileri öğreneceksiniz.

Ayrıca, FileMaker'ın farklı lisans türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, FileMaker Lisans sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Bu sayfada, FileMaker'ın farklı lisans seçenekleri, fiyatlandırma bilgileri ve lisans satın alma işlemi hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Eğitimimizle ilgili herhangi bir konuda veya lisans satın alma yardımı gibi konularda yardıma ihtiyacınız olursa, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız.

Cabitaş Mühendislik, Claris FileMaker eğitimleri ile çözümlerin nasıl yapıldığından ziyade neyin neden yapıldığına hâkim olun. Kuruma özel ve genel eğitimlerimiz ile ilgili bilgi alın.

Siz de FileMaker ile tanışmak veya FileMaker becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız Cabitaş Mühendislik profesyonel Claris FileMaker eğitimlerimize katılın, şirketinize hız katın. Claris FileMaker Eğitimi hakkında detaylı bilgi için FileMaker Eğitim sayfamıza göz atabilirsiniz.

Cabitaş Mühendislik, Claris Türkiye Çözüm ortağı olarak profesyonel FileMaker birikimimizle Claris platformunda eğitimdanışmanlık, özel FileMaker yazılım geliştirme hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca Cabitaş Mühendislik çözüm ortağı yapısı ile bölgenize veya çalıştığınız sektöre göre sizi Claris çözüm ortakları ile bir araya getiriyoruz.

Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Mini FileMaker Eğitimlerimizden haberdar olun.

FileMaker projenizde desteğe ihtiyacınız olduğunda doğrudan bizimle iletişim formundan irtibata geçebilirsiniz.

Cabitaş Ekibi Profile Picture
Cabitaş Ekibi

Bu çalışkan ve yaratıcı ekip, yenilikçi ve özgün fikirleriyle müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için arı gibi çalışır.

-----

This hardworking and creative team works tirelessly to provide our customers with the best service using their innovative and original ideas.

FileMaker Soru Cevap Etkinliği - 2

İndirme linki mail adresinize gönderilmiştir.

Bu web sayfası kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.