Cabitaş Mühendislik Tic. Ltd. Şti.

Claris Yeni Lisanslama Programları

  • 17.08.2022
  • 486 Görüntülenme

FileMaker Inc. 2019 yılı geliştiriciler konferansında şirketin ismini Claris olarak değiştirdiğini duyurmuştu. Bu değişiklikle beraber ürün yelpazesinde ilaveler olacağını aynı etkinlik sırasında Claris Connect ve Next Gen isimleri ile sunumlarda görmüştük. Yeni CEO, yeni isimler, yeni ürün ve hizmetlerle beraber Apple’ın, Claris’e desteği de hiç olmadığı kadar arttı. Pazarlama materyallerinde artık firma isimi olarak “Claris, an Apple Company” ifadesi sıklıkla kullanılmaya başladı. 

Temellerini 2019 başlarında Apple tarafından satın alınan Stamplay firmasından alan Claris Connect 2020 yılından beri kullanımda. 2021 yılında ise beklediğimiz ikinci ürün hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. Mongo DB, ESS+, Responsive layout gibi tabirler ip uçlarından bazılarıydı. 2022 yaz aylarında ise ön tanıtımı nihayet yapılan ürün Claris Studio karşımıza çıktı. Claris Studio ve Claris Connect 30 yıldan beri geliştirilmesi devam FileMaker Pro’ya göre oldukça yeni ürünler. Claris Studio henüz sınırlı sayıda müşteriye sunuldu. 

Geçtiğimiz günlerde duyurulan lisans programları ile yine mevcut müşterilere Claris Studio ve Claris Connect kullanım imkânı geliyor. Claris Platform Bundle ve Claris Problem Solvers Circle (CPSC) isimleri ile duyurulan programlar mevcut müşterilerin yeni ürünleri deneyimleme imkânı sunuyor. Programa katılan müşteriler yakından takip altında, doğrudan FileMaker Avrupa ve Amerika ofisleri ile müşterilerden gelen geri bildirimleri paylaştığımız toplantılar yapıyoruz. 

Özetle Claris Platform Bundle ve Claris Problem Solvers Circle karşılaştırma tablosu 

 

  

Claris Problem Solvers Circle 

Claris Platform Bundle 

Lisans Türü 

Site Lisans 

Kullanıcı Lisansı 

Claris FileMaker Pro 

Dahil 

Dahil 

Claris FileMaker Server 

Dahil 

Dahil 

Claris FileMaker Go 

Dahil 

Dahil 

FM Go Anonymous Users 

Dahil 

Hariç 

Claris FileMaker WebDirect 

Dahil 

Dahil 

FM WebDirect Anonymous Users 

Dahil 

Hariç 

Claris Studio 

Dahil 

Dahil 

Claris Connect 

Dahil 

Dahil 

 

 

 

Ömer Cabi Profile Picture
Ömer Cabi

Süreç Mühendisi Ömer Cabi, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunudur. 2018 yılında Cabitaş ekibine katıldı. Boş zamanlarında satranç oynamayı sever.
Ömer’e sorduk: “Zamanda yolculuk hakkı verilse hangi tarihe giderdin?”
“1 milyon yıl öncesine giderdim. Eski zamanlardaki gelişmiş uygarlıkların gerçek olup olmadığı teorisinin doğruluğunu merak ediyorum.” cevabını verdi.
-----
Process Engineer Ömer Cabi is a graduate of Mechanical Engineering from Yıldız Technical University. He joined the Cabitaş team in 2018. In his spare time, he likes to play chess. We asked Ömer: "If you could travel through time, which era would you go to?" "I would go to 1 million years ago. I'm curious about the truth of the theory of advanced civilizations in ancient times." he answered.

Claris Yeni Lisanslama Programları

İndirme linki mail adresinize gönderilmiştir.

Bu web sayfası kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.