Cabitaş Mühendislik Tic. Ltd. Şti.

B2B Nedir ve Pazarlama Nasıl Yapılır?

Kategoriler:
  • 01.12.2020
  • 1233 Görüntülenme

B2B, alıcının ve satıcının da birer şirket olduğu, ürün ve hizmet faaliyetlerin bu işletmeler arasında gerçekleştiği ticaret modelidir. Bu modelde süreçler farklı dinamikler üzerinden yürür. Kararlar firma yönetimi ve firma bünyesindeki ilgili departmanların mantıksal değerlendirmelerinden ve onay sürecinden geçer.

B2B e-ticaret modelinde alıcı şirketler ve satıcı şirketler işlemlerini aynı platform çatısı altında yürüterek iş süreçlerini hızlandırırlar. Bu platformlar üzerinde ürün ve hizmetler hakkında bilgiler verip tanıtım ve sergileme işlemlerini aynı zamanda teklif alma fiyat sunma gibi işlemler gerçekleştirebilirler. Dahil olacakları entegre edilebilir ve özelleştirilebilir yapılar ile yönetimsel birçok işlem bu sayede kolaylıkla halledilebilir.

 

b2b

 

B2B e-ticaret sistemin kullanıldığı birçok farklı durum bulunur: 

  • Bayilik sistemi ağı içerisinde bulunan işletmeler tarafından kullanılabilir.
  • Bir işletme kendi bünyesinde çözüme kavuşturamayacağı noktalarda bu çözümü üreten başka firmalardan destek hizmeti alabilir.
  • Toptan satış yapan firmalar perakende satış yapan firmalar ile bu yapıda faaliyet yürütebilir.
  • İşletmeler üretim aşamalarında hammadde ihtiyaçlarını karşılayacak tedarikçi firmalar bu sistemi kullanabilir. 

 

B2B Pazarlama Nasıl Yapılır

B2B pazarlama stratejisi oluştururken, satın alma süreçlerinde etkili olan kişileri etkileyecek şekilde geliştirilmelidir. Doğru bir planlama yapılmalı ve düzgün yönetilmelidir. 

 

b2b

 

Çözüm Merkezli Yaklaşım (Solution)

Ticari ilişki kurulan firmalara sadece ürün ve hizmet satma mantığıyla değil onlara çözüm üretecek çerçevede yaklaşmak gerekir. Alıcı konumundaki firmanın ulaşmak istediği noktanın sorunlarına çözüm bulmak olduğu unutulmamalıdır. Sunulan ürün ve hizmetler sürekli iyileştirilmeli sorunlar karşısında güçlü ve pratik olarak çözüme götüren alternatifler sunabilmelidir.

 

Erişim Kolaylığı (Access)

Ürün ve hizmetlerinize ihtiyaç duyabilecek mevcut ve potansiyel müşterilerin rahatlıkla erişebileceği ve yararlanabileceği bir kaynak olma noktasında çaba sarf edilmelidir.

 

Değere Odaklanma (Value)

Ürün ve hizmetler hakkında odaklanılması gerekenler fiyat ve kıyaslamalardan önce yaratacağı ve kazandıracağı değerler olmalıdır.

 

Eğitim (Education)

Müşterilere ürünler ve verilen hizmetlerden en verimli şekilde nasıl faydalanacağı ve çözümler üretebileceği, yenilikleri ve kazandıracağı değerleri uygun bir şekilde aktarabilmek gerekir.

 

b2b

 

B2B Platformlarının Faydaları

  • B2B çözümleriyle her an her noktadan sipariş alma imkanı sağlar.
  • İş ortaklarıyla yapılan finansal işlemlerin takibi kolaylıkla yapılabilir.
  • B2B sistemi içerisine dahil olan iş ortaklarıyla geniş çerçevede ve güvenlikli yönetim imkanı ile iş süreçleri yönetilebilir.
  • Bayilik sistemi olan firmalarda bayilerin her an her noktadan kolay ulaşım sağlayabileceği bir alan oluşturur.
  • Sisteme dahil edilen iş ortaklarına nasıl yetkiler verileceği ve erişim hakları kontrol altında olarak yönetim sağlanabilir.
  • İş ortaklarıyla yapılan anlaşmaların kolayca yönetilebilmesi sağlanır.

 

Güncel, hızlı ve güvenilir tek bir ürünle size özel tüm çözümlere ulaşmak istiyorsanız Cabitaş Mühendisliğin alanında uzman ekibinden ve tecrübelerinden faydalanabilir, B2B çözümlerimizi inceleyebilirsiniz.

Cabitaş Ekibi Profile Picture
Cabitaş Ekibi

Bu çalışkan ve yaratıcı ekip, yenilikçi ve özgün fikirleriyle müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için arı gibi çalışır.

-----

This hardworking and creative team works tirelessly to provide our customers with the best service using their innovative and original ideas.

B2B Nedir ve Pazarlama Nasıl Yapılır?

İndirme linki mail adresinize gönderilmiştir.

Bu web sayfası kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.