Cabitaş Mühendislik Tic. Ltd. Şti.

Claris FileMaker Cloud artık Türkiye'de!

Kategoriler:
  • 24.02.2023
  • 497 Görüntülenme

Claris FileMaker Cloud

Tek platform.
Sınırsız yenilik.

 

Claris FileMaker Cloud artık Türkiye'de kullanıma açıldı!

Claris FileMaker Cloud, bulutta uygulamalar oluşturup ekiplerinizle paylaşmak ve bunları diğer popüler uygulamalar ve web hizmetleriyle entegre etmek için eksiksiz araç setinizdir. Herkese güçlü teknoloji getiren ve problem çözücülerin iş dünyasındaki zorluklarının üstesinden gelmesine yardımcı olan Claris Platformunun bir parçasıdır.

Dijital dönüşümde sizin için problemlerinizin yanıtı olacak platform: Claris FileMaker Cloud

Çözümleriniz hızlanır ve kurulumunun kolaylığı sizi şaşırtır. FileMaker Cloud, akıllı bulut teknolojisidir. Problem çözücüler, cihazların, sensörlerin ve hatta çevrimdışı uygulamaların gerçek dünyasıyla bağlantılarını kaybetmeden bulutun tüm gücüne (paylaşım, hızlı devreye alma, ölçeklenebilirlik) sahip olur. Yeni özellikler ve fonksiyonları daha hızlı ve verimli bir şekilde edinmenize olanak sağlar. Her zaman son teknolojiye sahip olursunuz ve yüksek performans da akabinde bunu takip eder. 
 

Geleceğe adım atın.

Claris, gelişmekte olan teknolojileri elinizin altına getirerek işletmenizi geleceğin iş yeri haline getiriyor. FileMaker Cloud, yapay zeka, makine öğrenimi, Asistanlar, IoT, AR/VR ve dahasına hazır olacak şekilde tasarlanmıştır.

Güvenlik tehditlerine karşı koruma, sürekli gelişen bir zorluktur. Claris'in uzman ekipleri bulut dağıtımlarını 7/24 izler. FileMaker Cloud, AWS anahtar yönetimi ile uçtan uca şifreleme, çoklu oturum açma kimlik doğrulaması içerir ve varsayılan olarak gizlilik için tasarlanmıştır.


Cloud'un gücünü keşfedin!

Şirket içi sisteminizden buluta geçmeyi mi düşünüyorsunuz? FileMaker Cloud'un nasıl daha hızlı dağıtım, ölçeklenebilirlik ve en yeni güvenlik korumaları sağladığına bir göz atın.

Claris FileMaker Server ve Claris FileMaker Cloud Karşılaştırması

 

Kategori

FileMaker Sunucusu

FileMaker Cloud

Hosting Özel uygulamalarınızı şirket içinde barındırırsınız. Claris, özel uygulamalarınızı AWS Cloud'dan yararlanarak bulutta barındırır.
Dağıtım Donanımı , işletim sistemini ve FileMaker Server yazılımını kurmak ve yapılandırmak için zaman gerekir. Sunucu yazılımı veya donanımı gerekmez. Özel uygulamaları yalnızca birkaç dakika içinde devreye alın.
Lisanslama Yıllık veya kalıcı bir FileMaker yazılım lisansı gerektirir.  Temel ve Standart olmak üzere iki plan mevcuttur. Kullanıcı başı, yıllık faturalandırılan bir abonelik ücretine yazılım ve hizmet maliyetleri ile bir yıllık 7/24 destek (ingilizce) dahildir.
Donanım Maliyetleri Yükseltmeler ve bakım için sunucunuza özel donanıma ve bütçeye yatırım yapılması gerekiyor. Ön donanım maliyeti yok. AWS'den kurumsal donanımdan yararlanır.
BT Etkisi Birinin idari görevleri gerçekleştirmesini gerektirir. Mevcut teknik personele minimum işyükü.
Yönetici Konsolu (desteklenen diller) 6 dil: İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, Japonca ve İspanyolca 6 dil: İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, Japonca ve İspanyolca
Merkezi Yönetim Yok Claris Müşteri Konsolu ile tüm ekip hesaplarını, grupları ve abonelikleri tek bir konumdan yönetin.
Bakım

İzleme ve işletim sistemi güncellemeleri takip edilmeli ve planlanmalıdır.

Operasyonel ve küçük yazılım güncellemeleri, otomatik bakım ile otomatik olarak uygulanır.

Yedekleme Yedekleme programları oluşturmanız ve yönetmeniz gerekir. Verileri kurtarmak için herhangi bir yedekleme kullanılabilir. Veriler her 20 dakikada bir otomatik olarak yedeklenir. Yedeklemeleri geri yüklemede daha fazla esneklik bulunur.
Ölçeklenebilirlik Ek donanım satın alması, kurulum ve yapılandırma için zaman harcaması gerekebilir.

Hızlı bir şekilde büyümek için ölçeklenebilir. Abonelik yenileme yenileme sırasında küçülebilir.

Kapasite

Yapılan testlere göre: 500 FileMaker Pro, FileMaker Go veya FileMaker WebDirect istemcisi .


FileMaker Server 19.6'ya sahip 600 WebDirect istemcisi (yalnızca Ubuntu Linux

İzin verilen maksimum sınır: 2000 FileMaker Pro istemcisi

Yapılan testlere göre: 250 FileMaker Pro istemcisi.

100 FileMaker Go, FileMaker WebDirect veya FileMaker Data API istemcisi.

Güvenlik Depolanan veriler için AES 256-bit şifrelemeyi ve aktarılan veriler için SSL şifrelemeyi destekler. AES 256-bit şifrelemeyi, SSL/TLS şifrelemeyi ve otomatik dosya şifrelemeyi destekler.
Sertifikalar Sertifika dahil değildir. SSL sertifikası satın alıp yüklemeniz gerekiyor.

SSL sertifikası yerleşiktir ve abonelik ücretine dahildir.

Kimlik Doğrulama Active Directory, Open Directory ve OAuth 2.0 kimlik sağlayıcıları aracılığıyla harici kimlik doğrulamayı destekler. Kullanıcıların kimliğini doğrulamak için yeni bir çoklu oturum açma sistemi olan Claris ID'yi kullanın. İsteğe bağlı çok faktörlü kimlik doğrulamayı ve harici kimlik sağlayıcılar aracılığıyla kimlik doğrulamayı destekler.
REST API'leri FileMaker Veri API'sı ve FileMaker Yönetici API'sı. Data API, Tableau Desktop için bağlayıcı içerir.

FileMaker Data API ve FileMaker Admin API'yi içerir. Data API, Tableau Desktop ve Tableau Server için bağlayıcı içerir.

OData

Linux kullanıcılarını destekler.

FileMaker Server 19.5.1'den başlayarak: OData API artık Windows ve macOS için FileMaker Server'da mevcuttur.

FileMaker Data API aracılığıyla desteklenir.


 
ODBC/JDBC Desteklenir. Sürücülerin yüklenmesi gerekir.

Yalnızca ODBC içe aktarma desteklenir


 
Harici SQL Veri Kaynakları Desteklenir.

ESS Adaptörü dışında desteklenir.

Otomasyon

Sunucu betiklerini gerektiği gibi planlayın.

Yönetici Konsolu'ndan FileMaker betiklerini planlayın.

Depolama Depolama miktarı, kuruluşunuzun donanım kurulumuna bağlıdır. İşletim sistemi için depolama alanı ayrıca tahsis edilir ve aboneliğe dahildir. Veri depolama, FileMaker Bulut Standart Planının 5 kullanıcılı dağıtımı için yılda 30 GB'dir. Her ek kullanıcıya yılda 6 GB tahsis edilir.Ek veri depolama alanı satın alınabilir.
 
Eklentiler Desteklenir. Desteklenmiyor.
PHP ve XML ile Özel Web'de Yayınlama Desteklenir. Desteklenmiyor.
ISO / IEC Sertifikası Uygulanabilir değil. Claris FileMaker Cloud, Apple'ın sertifika süreci kapsamında Bilgi Güvenliği Yönetimi (ISO 27001) ve Bulutta Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması (ISO 27018) için Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) tarafından onaylanmıştır.

 

Elif Cabi Profile Picture
Elif Cabi

Müşteri Başarı Uzmanı ve Kurumsal Diyetisyen Cabi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik mezunudur. 2022 yılında Cabitaş ekibine katıldı. Boş zamanlarında resim ve puzzle yapmayı sever.
Elif’e sorduk: “Eğer bir hayvana dönüşebilseydin, hangisi olmak isterdin ve neden?”
“Griffin, çünkü hem kartal gibi uçabiliyor hem de aslan gibi güçlü. Ayrıca Griffin, cesareti ve gururu temsil ediyor.” cevabını verdi.
_____
Customer Success Specialist and Corporate Dietitian Cabi is a graduate of Istanbul Yeni Yüzyıl University in Nutrition and Dietetics. She joined the Cabitaş team in 2022. In her free time, she enjoys painting and doing puzzles.

We asked Elif: "If you could turn into an animal, which one would you want to be and why?"

She said: "Griffin, because it can fly like an eagle and be strong like a lion. Also, Griffin represents courage and pride."

Bu web sayfası kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.