Cabitaş Mühendislik Tic. Ltd. Şti.

Claris FileMaker yeni sürüm: FileMaker 2023 yayınlandı!

Kategoriler:
  • 25.04.2023
  • 834 Görüntülenme

Claris FileMaker 19 açık platformunun başarılı yükselişini örnek alan Claris platformunun en yeni sürümü FileMaker 2023, size daha güçlü ve güvenli operasyonal uygulamaları her zamankinden daha hızlı oluşturma imkanı sunar.

FileMaker 2023 ile gelen yenilikler neler?

Eski FileMaker sürümünüzü FileMaker 2023 yeni sürümüne yükselterek güvenlik, performans ve kullanım kolaylıklarında yapılan iyileştirmelere hemen ulaşın.

 

Daha yüksek güvenlik tedbirleri sayesinde gözünüz arkada kalmasın.

En yeni güvenlik ve kimlik doğrulama protokollerinin desteği uygulamalarınızı işletmenizin karşılaşabileceği tehditlerden ve güvenlik açıklarına karşı korur. FileMaker şimdi Open SSL 3.0, OAuth 2.0 kimlik doğrulama ile eposta gönderme ve yeni bir ‘script trigger’ (betik tetikleyicisi) aracılığıyla gelişmiş ‘audit log’ (denetim günlüğü) desteği sunuyor.

FileMaker’a güvenmeye devam edin, bu iyileştirmeler sayesinde derin bi oh çekeceksiniz.

Çözümlerinizi masaüstü, mobil cihazlar ve web üzerinde daha hızlı ve verimli bir şekilde çalıştırın. FileMaker'ın performans, kararlılık ve güvenilirlik iyileştirmeleri ile daha fazla güçlenin ve ölçeklenebilirliğiniz artsın. FileMaker 19.6'dan FileMaker 2023'e kadar, 500'den fazla hata düzeltildi.

Ölçeklenebilirliğiniz attıkça başarının bunu takip etmesi kaçınılmaz olacak.

Daha yüksek kapasite ile daha büyük ölçeklenebilirlik için, 1.000 eşzamanlı Claris FileMaker WebDirect kullanıcısına kadar ve performansı etkilemeden 256 dosya barındırın.

Performans artışından kaçabilirsiniz ama web kullanıcılarınızın gözünden kaçmaz.

Daha fazla web kullanıcısı barındırmanın yanı sıra, Claris FileMaker WebDirect'in backend altyapısı da güncellendi. Artık Java 17’nin desteklenmesiyle bağlantısı kesilen kullanıcılardan herhangi bir hayalet belleği (ghost memory) kaldırabilirsiniz. Tüm bunlar sayesinde Filemaker 2023 sürümü WebDirect'e büyük bir performans artışı sağlıyor.

Son Linux sürümleriyle optimize ederek verimlilikte level atlayın.

Intel ve ARM işlemciler için Ubuntu 22 LTS desteği, daha fazla özelleştirme seçeneği, daha iyi performans ve daha büyük maliyet verimliliği sunar.

Yöneticilerin çilesi bitiyor, sırtındaki yükleri azaltan sürüm gibi sürüm FileMaker 2023.

FileMaker dağıtımlarınızı yönetmek için daha fazla güç ve esneklik elde edin. FileMaker Sunucu Yönetici Konsolu (FileMaker Server Admin Console) ve Node.js 18'de çalışan FileMaker Data API ile betik hataları artık ayrı bir günlükte tutuluyor, betiklerin FileMaker Server'da çalışması bittiğinde bir bildirim alacaksınız.

*Bağlantılar donanım, özel uygulama tasarımı, etkin kullanıcılar, işletim sistemi veya lisans sözleşmesi/abonelik tarafından sınırlandırılabilir.

 

Sistem Gereksinimleri

  • FileMaker Pro 2023:

  • macOS Monterey veya üst versiyonlar (Ventura için birkaç sorun giderilmiştir)

  • Windows 10 veya üst versiyonlar

FileMaker Server 2023, şunlarla uyumludur:

  • macOS Monterey veya üst versiyonlar

  • Windows Server 2019 veya üst versiyonlar

  • Ubuntu 20 veya üst versiyonlar (AMD ve ARM)

Öte yandan, sunucunuzdaki FileMaker Pro 18, FileMaker Server 2023'e bağlanamayacak. Bu nedenle dikkatli olun. Minimum gereken sürüm FileMaker 19.4.2'dir. Yani FileMaker Pro 2023, FileMaker Server 19.4.2'ye bağlanabilir.

 

Claris Connect'in ücretsiz sürümünden faydalanın.

FileMaker 2023 ile, basit bir betik adımıyla Claris Connect akışını tetikleyebilirsiniz, bu sayede özel uygulamalarınızın işletmenizin güvendiği diğer uygulamalarla entegre edilmesi daha kolay hale gelir. Manuel görevleri ortadan kaldıran ve üretkenliği önemli ölçüde artıran iş akışlarını otomatikleştirme becerisine sahip olacaksınız.

Ayrıca, FileMaker 2023'ün piyasaya sürülmesiyle birlikte, Claris Connect'in ücretsiz bir planı sunulacak. Slack, Twilio, Outlook vb. diğer uygulamalarınıza FileMaker uygulamalarınızı entegre etmeye hemen başlayabilirsiniz.

 

Neden yeni sürüm FileMaker 20 değil de FileMaker 2023 ismiyle çıktı?

Bundan sonra güncel sürümde olup olmadığınızı anlamak için tarihe bakmanız yeterli olacak. En son FileMaker sürümünü kullandığınıza emin olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Yeni güncellemelerden haberdar olun.

Cabitaş Mühendislik Claris FileMaker eğitimleri ile çözümlerin nasıl yapıldığından ziyade neyin neden yapıldığına hâkim olun. Kuruma özel ve genel eğitimlerimiz ile ilgili bilgi alın. Cabitaş Mühendislik FileMaker eğitimlerine katılın, şirketinize hız katın. Siz de FileMaker ile tanışmak veya FileMaker becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız profesyonel Claris FileMaker eğitimlerimize katılın. Claris FileMaker Eğitimi hakkında detaylı bilgi için FileMaker Eğitim sayfamıza göz atabilirsiniz.

Cabitaş Mühendislik-Claris Türkiye Çözüm ortağı olarak Claris platformunda eğitim, danışmanlık, özel FileMaker yazılım geliştirme hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca Cabitaş Mühendislik çözüm ortağı yapısı ile bölgenize veya çalıştığınız sektöre göre sizi Claris çözüm ortakları ile bir araya getiriyoruz.

Desteğe mi ihtiyacınız var? İletişim formundan bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Elif Cabi Profile Picture
Elif Cabi

Müşteri Başarı Uzmanı ve Kurumsal Diyetisyen Cabi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik mezunudur. 2022 yılında Cabitaş ekibine katıldı. Boş zamanlarında resim ve puzzle yapmayı sever.
Elif’e sorduk: “Eğer bir hayvana dönüşebilseydin, hangisi olmak isterdin ve neden?”
“Griffin, çünkü hem kartal gibi uçabiliyor hem de aslan gibi güçlü. Ayrıca Griffin, cesareti ve gururu temsil ediyor.” cevabını verdi.
_____
Customer Success Specialist and Corporate Dietitian Cabi is a graduate of Istanbul Yeni Yüzyıl University in Nutrition and Dietetics. She joined the Cabitaş team in 2022. In her free time, she enjoys painting and doing puzzles.

We asked Elif: "If you could turn into an animal, which one would you want to be and why?"

She said: "Griffin, because it can fly like an eagle and be strong like a lion. Also, Griffin represents courage and pride."

Bu web sayfası kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.