Cabitaş Mühendislik Tic. Ltd. Şti.

İş Hayatında Kişisel Gelişimi Sağlama ve İnovasyonları Süreklileştirmenin 5 Yolu

  • 11.11.2022
  • 558 Görüntülenme

Bir yazılım geliştirici olarak yaratıcı zekânız, şirketinizin en zorlu ve acil sorunlarını nasıl çözeceğinize dair fikirlerle dolup taşıyor olabilir.

    Neler olabilir? Velev ki oldu? Olasılıklar neler? Ya sonra ne olacak?

Yazılım geliştirme becerilerinizin sınırlarını genişletmek ve sorunlara çözüm hızınızı arttırmaya yardımcı olmak için, işyeri inovasyonlarınızı gözden geçirmenin ve Claris platformuyla neler yapılabileceğinize dair seçeneklerinizi artırmanın beş yolunu inceleyin.

 

 

 

 

1.Gelişimi süreklileştirme alışkanlığını benimseyin

Sürekli gelişime katkı sağlayabilmek için sorunları birer birer çözmeye odaklanarak ve zorluk derecesine göre planlama yaparak şirketinize olan katkılarınıza ivme kazandırabilir ve şirket içindeki öneminizi arttırabilirsiniz. Binlerce satır kod yerine minimal ölçüde kod bulunduran low-code yazılım geliştirme platformu ile iş çözümleriniz hızlı ve etkili hale gelerek gelişimin ve iyileştirmelerin devamlılığını sağlar. Bu süreklilik sayesinde ise low-code platformu iş esnasında anlık oluşan sorunlara müdahale yöntemlerinize ve gerekli operasyonel iyileştirmelerinize yenilikler getirmenize olanak sağlar. Bu yolla yazılım geliştirme ekibinizin kıdemli uzmanlarını mutlu eden hızlı çözümlere daha az uğraş sarfederek ulaşırsınız.

İsteğe özel yapılacak uygulamalarla daha çok kullanıcıyı ve işletmelerdeki süreçleri destekleyecek ve zekice oluşturulmuş bir Claris FileMaker uygulaması sadece bir başlangıç olacaktır. Bu başlangıç beraberinde verimlilik oranlarını arttıracak ve uygulamalar birbiri ardına gelirken domino etkisi oluşturacaktır.

 

2.Bir sonraki soruna çözüm getirmeye hazır olun… ve ondan sonrakine…

Yazılım geliştiriciler her zaman bir sonraki sorunun ne olabileceğini tahmin etme eğilimindeler. Ufukta görünen ihtiyaçları ve oluşabilecek problemleri tararken uygulamada yapılabilecek yenilik fırsatları gözünüzün önünde hızla belirir. Bu tarama sürecini en iyi anlayan ve sorunları dile getiren ise uygulama kullanıcılarıdır. İyileştirmelerin sürekliliğini sağlama esnasında geliştirici kendi köşesine çekilmez. Aksine sürekli geri bildirimler alarak ve onların akabinde daha fazla müşteriye ulaşmak ve kişiye veya kuruma özel geliştirdiği uygulamaları iyileştirmek için nasıl daha verimli ve hızlı çalışabileceğine odaklanır.

Claris platformu, esnekliği sayesinde anonim kullanıcıları, ara sıra kullananları veya misafir kullanıcıları destekleyerek yenilik çarklarının sürekli hareket halinde kalmasına yardımcı olur.

 

3.Claris platformunun kullanım alanlarını genişletin

Claris platformu, teknolojiyle rekabette öne çıkmanıza yardımcı olacak güvenilir bir temel sağlamak üzere tasarlanmıştır. Claris’in düşük riskli araçları sayesinde test etme, tekrar gözden geçirme, yazılım dağıtımı(deployment) ve ölçeklendirme(scaling) işlemlerini mümkün mertebede hızlı ve sorunsuz yapabilme gücüne sahipsiniz. Böylece şirketinizin teknik iyileştirmelerinin sürekliliğini sağlarken uygulama geliştirme sürecindeki engelleri ortadan kaldırmanıza yardımcı olur.

Tabi iyileştirmeleri yaptığınız esnada aynı zamanda son sürümü kullandığınızdan da emin olmalısınız. Claris FileMaker 19.5, özellikle performans, güvenlik ve güvenilirlik konularında oldukça önemli iyileştirmeler sağlamaktadır. FileMaker'ın profesyonel düzeyde düşük kodlu (low-code) oluşu ve daha geniş çapta uygulanabilir olması sayesinde şimdiye kadar yayınlanan en güçlü sürümüdür. Böylece işletmenize özgü uygulamalarınıza işlevsellik katabilir ve bunları herhangi bir uygulama ile entegre edebilirsiniz. Bu sürüm sıklıkla kullandığınız araçlarla sizi başarıya hazırlayarak, iyileştirmelerde sürekliliğe ve kullanıldığı şirkete değer kazandırmaya yöneliktir.

 

4.Claris Topluluğundaki diğer geliştiricilerden ilham alın

Örneğin Luke Comission’da sistem mühendisi olan Sam Riggleman isimli yazılım geliştirici Claris topluluğundaki geliştiricilerle iş birliği yaparak gerek sorularını oradan sorması gerekse diğer geliştiricilerden tavsiye alması gibi Claris topluluğundan verimli bir şekilde yararlanmasıyla bir projeye imza atmıştır. Sam’in projesi sürekli iyileştirme konusunda örnek verilebilecek bir vaka çalışmasıdır. Güney Afrika'daki Eswatini vatandaşlarına daha iyi, daha verimli sağlık hizmetlerinin nasıl sunulacağını belirlemek için yapılmıştır. Claris topluluğu web sitesi aracılığı ile Sam’e hangi FileMaker sürümünü kullandığını sorup kısa bir süre içinde dönüş alabilirsiniz. Bunun nedeni, Sam'in diğer ekip üyelerinden gelen günlük geri bildirimler sayesinde kuruluşun birçok özel uygulamasını sürekli olarak düzenlemesidir.

Bu Claris müşterisinin tek uygulamasının, sarf malzemelerinin envanter yönetimini koordine eden, kritik bakım yanıtını geliştiren ve dünyaca tanınan bir aşı programını destekleyen geniş çözümlere nasıl dönüştüğünü Claris topluluğuna katılarak öğrenebilirsiniz.

Claris Türkiye topluluğu ile ilgili güncellemeler için, e-posta listemize katılın veya sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından Sam gibi geliştiricilerle etkileşime geçin.

Sosyal medya hesaplarımız: YoutubeFacebookTwitterInstagramLinkedin

 

5.Claris Partnerleri ile çalışın

Claris, uygulamalarınızı güvenle ölçeklendirmenize yardımcı olmak için özel uygulama geliştirme, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sağlamak gibi hizmetler ile dünya çapında 1400'den fazla Claris iş ortağına sahiptir. Claris Connect kullanarak yeni iş akışı otomasyonu ve entegrasyonları sunmaktan, kullanıma hazır eklentiler ve uzantılarla çözümleri genişletmeye kadar, Claris platformunun etkili kullanımıyla güçlü çözümleri oluşturmak için gereken desteği alırsınız. Claris Partnerlerinin güvenilir uzmanlığını ve yolun her adımında dijital dönüşüme ve sürekli iyileştirmeye nasıl yardımcı olduklarını keşfedin.

 

Cabitaş, işyeri inovasyon platformları konusunda öncü bir şirkettir ve pek çok farklı sektörde müşterilerine hizmet vermektedir. Cabitaş, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun özelleştirilebilir bir platform sunarak, işletmelerin inovasyon sürecini kolaylaştırmalarına yardımcı olur.

Cabitaş'nın diğer işyeri inovasyon platformlarından ayrılan özellikleri arasında şunlar yer alır:

  1. Kullanıcı Dostu Arayüz: Cabitaş, kullanıcı dostu bir arayüz sunar. Platformun kullanımı kolaydır ve kullanıcılar, fikirlerini kolayca paylaşabilirler.

  2. Güvenli ve Özelleştirilebilir: Cabitaş, işletmelerin özelleştirilebilir bir platform sunarak, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunar. Ayrıca, platformun güvenliği de yüksek düzeydedir.

  3. Analitik ve Veri Odaklı: Cabitaş, inovasyon sürecinde analitik yaklaşımı benimser ve veri odaklı bir yaklaşımla işletmelere fikirlerin analiz edilmesi ve en iyi fikirlerin seçilmesi konusunda destek olur.

  4. İletişim ve İşbirliği: Cabitaş, işletmelerin farklı bölümlerindeki çalışanlar arasında etkili bir iletişim ve işbirliği sağlar. Bu da, fikirlerin hızlı bir şekilde paylaşılmasına ve işletme genelinde işbirliğinin artmasına olanak tanır.

  5. Esnek ve Ölçeklenebilir: Cabitaş, işletmelerin ihtiyaçlarına göre esnek bir çözüm sunar ve büyüme sürecinde de işletmenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ölçeklenebilir bir platform sunar.

Tüm bu özellikler, Cabitaş'ın işletmenin inovasyon sürecini kolaylaştırmak, verimliliği artırmak ve işletmenin rekabet avantajını artırmak için uygun bir seçenek olmasını sağlar.

Cabitaş Mühendislik-Claris Türkiye Çözüm ortağı olarak Claris platformunda eğitim, danışmanlık, özel FileMaker yazılım geliştirme hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca Cabitaş Mühendislik çözüm ortağı yapısı ile bölgenize veya çalıştığınız sektöre göre sizi Claris çözüm ortakları ile bir araya getiriyoruz.

Desteğe mi ihtiyacınız var, iletişim formundan bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Claris platformunda çözüm mü geliştiriyorsunuz, çözüm ortağı havuzumuza dahil olmak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Image Credits

Elif Cabi Profile Picture
Elif Cabi

Müşteri Başarı Uzmanı ve Kurumsal Diyetisyen Cabi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik mezunudur. 2022 yılında Cabitaş ekibine katıldı. Boş zamanlarında resim ve puzzle yapmayı sever.
Elif’e sorduk: “Eğer bir hayvana dönüşebilseydin, hangisi olmak isterdin ve neden?”
“Griffin, çünkü hem kartal gibi uçabiliyor hem de aslan gibi güçlü. Ayrıca Griffin, cesareti ve gururu temsil ediyor.” cevabını verdi.
_____
Customer Success Specialist and Corporate Dietitian Cabi is a graduate of Istanbul Yeni Yüzyıl University in Nutrition and Dietetics. She joined the Cabitaş team in 2022. In her free time, she enjoys painting and doing puzzles.

We asked Elif: "If you could turn into an animal, which one would you want to be and why?"

She said: "Griffin, because it can fly like an eagle and be strong like a lion. Also, Griffin represents courage and pride."

İş Hayatında Kişisel Gelişimi Sağlama ve İnovasyonları Süreklileştirmenin 5 Yolu

İndirme linki mail adresinize gönderilmiştir.

Bu web sayfası kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.