Cabitaş Mühendislik Tic. Ltd. Şti.

Numble - Bir FileMaker Sayı Bulma Oyunu

  • 01.01.2023
  • 1054 Görüntülenme


FileMaker'ın Pro öncesi sürümünü kullanan bir firma olarak 30 yılda katedilen gelişmelere tanık olmak muazzam. Fakat bu aracı neden sadece iş için kullanalım ki? Oyun yazsak olmaz mı?

Çocukken oynadığınız sayı tahmin etme oyunlarını hatırlıyor musunuz? Hadi maziye dönelim. Ailece boş zamanlarımızda kâğıt üzerinde sayı bulma oyunu oynardık. Şanslı tahminde oyunu kazanırken, şanssız tahminde karavana cevabını alırdık. Fakat bu kez elimizde kâğıt-kalem yerine bilgisayar veya telefon olsun. Anıları yad ettiğimiz bir gün bu oyunu dijitalleştirmeye karar verdik. Bunu Filemaker kullanarak dijital ortama taşımak ekipçe yaptığımız teknik bir etkinlik haline geldi ve Numble’ı ürettik. FileMaker’ın var olan kabiliyetlerinin kullanılması ve JavaScript kodları veya plug-in benzeri eklentiler kullanılmaması önemli bir nokta. Günlük beyin jimnastiğinize Numble ile haydi başlayalım.

Numble Nasıl Oynanır?

  1. Sağdaki butona/bağlantıya tıklayarak oyunu indirin.
  2. Numble'da 4 veya 5 haneli sayıyı tahmin etmek için dört deneme hakkınız var.
  3. Kaç haneli oynamak istiyorsanız yeşil kutucuklardan seçiminizi yapın.
  4. Tahmininizi yazın ve "enter"a basın.
  5. Oyun size solda bulunan rakam zincirinde kutuların rengine göre yaklaşıp yaklaşmadığınızı gösteriyor. Gri baloncuk, yazdığınız rakamın yanıtta hiç olmadığı anlamına gelir. Sarı baloncuk, rakamın olduğunu, ancak yanlış yerde olduğu anlamına gelir. Yeşil baloncuk, doğru rakamı doğru yerde bulduğunuz anlamına gelir.
  6. Her rakamı sadece bir kez kullanın.
  7. Numble'ı tahmin haklarınız bitmeden çözmeye çalışın.

Bol Şans!

Claris FileMaker Platformunda hayatı kolaylaştıran çözümleri keyifle üretiyoruz. Numble gibi basit uygulamalar, bir fabrikanın tüm ürünlerinin yönetim sistemi veya şirketlerin yönetim sistemlerini yapan yüzlerce uygulama geliştirdik.

Claris FileMaker projenizle ilgili desteğe mi ihtiyacınız var? Zihni sinir bir projeniz mi var? Claris FileMaker ile uçtan uca çözümler, destek veya danışmanlık için bizimle irtibata geçin.

 

Osman Cabi Profile Picture
Osman Cabi

F. Osman Cabi, değerli FileMaker geliştiricimiz ve şirketimizin İşyeri İnovasyon Mühendisidir. Osman, Çankaya Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği mezunu olup, 2007 yılında Cabitaş ekibine katılmıştır.

Osman, FileMaker platformunda uzun yıllar deneyime sahiptir ve bu alanda çalışmak onun tutkusudur. Boş zamanlarını dahi FileMaker ile geçirmeyi sever.

Numble
Numble - Bir FileMaker Sayı Bulma Oyunu

İndirme linki mail adresinize gönderilmiştir.

Bu web sayfası kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.