Cabitaş Mühendislik Tic. Ltd. Şti.

Google Gelişmiş Arama ve Püf Noktaları Nelerdir- 2

  • 21.10.2020
  • 1771 Görüntülenme

Google Hızlı Yanıt Sistemi

Google gelişmiş aramalar yazımızın bu bölümünde birçok işlemi hızlıca yapmamızı sağlayan ve çözümlere kolay erişim imkanı sunan bir takım araçlardan bahsediyor olacağız. Bu araçların ne olduğu ve kullanımları hakkında incelemeye geçelim.

 

Hesap makinesi

Arama kutusuna hesap makinesi veya calculator yazdığımızda matematiksel işlemlerimizi hızlıca yapabileceğimiz bir hesap makinesi çıkar. Burada denklem ve dönüşüm gibi birçok işlemi yapabildiğiniz gibi arama kutusu ile karmaşık fonksiyonların grafiklerini dahi hızlıca oluşturabilirsiniz.

 

google hesap makinesi

 

google grafik aracı

Ayrıca WebGL’yi destekleyen masaüstü bilgisayar tarayıcılarında 3D grafik oluşturmakta mümkündür.

 

google 3d grafik aracı

 

Birim Dönüştürücü

Arama kutusunu birim dönüştürücü olarak da kullanabilirsiniz. Sıcaklık, kütle, uzunluk, alan, hacim, para birimleri gibi birçok konuda dönüşüm işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

 

google birim dönüştürücü

 

Renk seçici

Color picker veya renk seçici olarak yapacağınız arama ile bir renk seçmek veya HEX, RGB, HSV, HSL, CMYK gibi renk kodları arasında dönüşüm yapmak için kullanabileceğiniz bir renk paletine ulaşabilirsiniz.

 

google renk seçici

 

Stocks

Finansal işlemleriniz için hisse senetlerini takip edip karşılaştırabilirsiniz.

 

google stocks

 

Hava Durumu

Hava durumu veya weather diye aratarak hava durumu hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

google hava durumu aracı

 

Google Görsel Arama

Görsel arama bölümünde, standart arama bölümlerinde gördüğümüz  “” (Tırnak), OR, -(Tire) gibi operatörleri kullanabildiğimiz gibi gelişmiş görsel arama sayfasından resim boyutu, en boy oranı, renk, görsel türü, bölge, dosya türü gibi birçok kriteri seçip aramalarımızı filtrelendirebiliriz. Ayrıca aranan kelimeden sonra imagesize:genişlikxyükeklik şeklinde piksel cinsinden girdiğimiz boyutlara göre arama yapabiliriz.

 

google görsel arama

 

Sonraki yazımızda gelişmiş arama operatörlerini Google hacking noktasından ele alıyor olacağız. Yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Google Gelişmiş Arama - 3

Cabitaş Ekibi Profile Picture
Cabitaş Ekibi

Bu çalışkan ve yaratıcı ekip, yenilikçi ve özgün fikirleriyle müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için arı gibi çalışır.

-----

This hardworking and creative team works tirelessly to provide our customers with the best service using their innovative and original ideas.

Google Gelişmiş Arama ve Püf Noktaları Nelerdir- 2

İndirme linki mail adresinize gönderilmiştir.

Bu web sayfası kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.