Cabitaş Mühendislik Tic. Ltd. Şti.

Claris Platformunda Heyecan Verici Yenilikler

Kategoriler:
  • 27.04.2022
  • 1508 Görüntülenme

Claris Platformunda Heyecan Verici Yenilikler Duyuruldu!

Dün akşamki Claris (eski adıyla FileMaker Inc) web seminerinde CEO Brad Freitag, "Problem çözücüler bizim eko sistemimizdir" diyerek geliştiricilere ve danışmanlık şirketlerine seslendi.

Brad ve ekibi yeni lisans programı hakkında ayrıntıları paylaştı, platforma yapılacak eklemeleri duyurdu ve gelecekteki adımları tartıştı. İşte üç önemli çıkarım:

Bir Sonraki hamle: Claris Studio

Claris, piyasaya yeni bir ürün sürüyor! Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Nelson, 8 ay önceki “Yeni Şeyler” (New Stuff) hakkında konuştuğu web seminerine atıfta bulunarak bu sonbaharda gelecek olan ürünün resmi adını duyurdu: Claris Studio. Bugün Claris Connect olarak bildiklerimiz Studio'ya katılacak. Claris Studio, mevcut Claris ürünleriyle çalışmak üzere tasarlanmış modern bir web deneyimi olmayı vaat ediyor. İlk sürümde Studio, kullanıcı görünümleri, gösterge tabloları (dashboard) ve merkezi oturum açma özelliklerini içerecek.

Hub'lar, bir iş akışını tamamlamak için gruplandırılmış formlar koleksiyonudur. Bir siparişi doldurmak veya iş emirini girmek için kullanıcıyı yönlendiren bir yapı olarak düşünülebilir. 

Dashboardlar, hem Pro hem de Studio'dan gelen verilerin gösterilmesine yardımcı olacaktır. Yani platformun tek bir şemsiye altında, birbiriyle bağlantılı çalışılacak olduğu anlamına geliyor. Başka bir deyişle, Claris beraber çalışan ve uyumlu bir platforma odaklandı.

Anonim erişim sayesinde lisanssız bir kitleden veri toplamasına olanak tanır. Bu, Claris Studio'nun en büyük farklılıklarından biri ve mevcut durumunda FileMaker'da yapılması daha zordur. Bu eklemenin, kurumunuzun dışındaki kullanıcıların sisteme entegre olmasına faydası olacaktır. Örneğin müşterilerden gelen hizmet taleplerini toplama gibi iş akışlarında oldukça pratik kullanım seçenekleri sunacaktır.

Bu duyuruda edindiğimiz bilgilere göre en büyük kazanımımız merkezi kimlik yönetimi olacaktır. Kullanıcı yönetimi için tek duraklı bir konuma sahip olmak hem zaman kazandıracak hem de geliştirmeyi modernleştirecektir.

Claris ekibi, platformun çıkışına ve Claris Studio'nun ilk etabında yalnızca bulutta olmasına odaklandıklarından bahsetti. Odak noktası, dünya çapındaki veri merkezlerine ulaşmak ama On-Prem dağıtımdan vazgeçilmiş değil ve muhtemelen daha kapsamlı yol haritalarının bir parçası olacak.

Claris Studio'nun geliştirici önizlemesi yakında geliyor!

Tek Platform, Tek Lisans: Claris

İkinci olarak, Claris gelişmeye ve markasına güvenmeye devam ediyor. Claris Studio, Claris başlığı altında diğer mevcut ürünlere katılacak. Mevcut ürünler Claris Pro, Claris Go ve Claris Server olarak yeniden adlandırılacak. Bu platform vizyonuyla birlikte Claris, "ikili dosyalarını" lisanslamaktan, dağıtımlara dayalı bir abonelik lisanslama modeli olan kullanım için lisanslamaya geçecek. Kısacası Claris, geliştirmeyi ücretsiz, sadece dünyayla paylaştığınız geliştirmeleri ücretli hale getirmek istiyor.

Bu yeni platform stratejisi ve vizyonuyla birlikte Claris, müşteriler ve geliştiriciler için yeni bir plan duyurdu. Buna Claris Problem Çözücüler Çemberi (Claris Problem Solver Circle) diyorlar. Bu plan, tüm platformu denemek, dağıtmak ve tüm faydalarından yararlanmak için zaman kazandırarak iki yıllık bir anlaşma sağlıyor. İki yıl sonra, müşteri fiyatlandırması artacak, ancak buradaki amaç, teknolojinin işletmeler içindeki değerini kanıtlaması.

Bu plan, mevcut lisanslarına göre %30 fiyat artışıyla 500 mevcut müşteri için geçerli olacak. Eğer ilgileniyorsanız ve daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, Claris'in web sitesindeki bilgilere göz atın. Bunun sizin için hem kısa hem de uzun vadede nasıl görülebileceğini tartışmak için ise bize ulaşın.

Platform Direktörü Andrew LeCates, bu planın denemekten heyecan duydukları bir deney olduğunu söylüyor ve açıkçası biz de öyleyiz. Bu program, bu teknolojinin gerçekte ne kadar güçlü, yaratıcı ve esnek olduğunu kanıtlamanın harika bir yolu olacaktır. Claris platformunun değer önerisini tanımlamaya yardımcı olmaktan biz de heyecan duyuyoruz.

 

 

FileMaker Pro’ya Ne Olacak?

Üçüncü olarak, Claris, FileMaker Pro'ya (şimdi Claris Pro) büyük yatırım yapmaya devam ediyor. FileMaker 19.5 yakında geliyor ve Peter Nelson, yayınlanmasıyla ilgili heyecanını paylaştı. Pro ve Server için önemli özellikler geliyor. Bu yeni özellikler yayınlandıktan sonra sizlerle paylaşacağız. 

FileMaker 19.6 için, komut dosyası ile işlem grupları ve OAuth ile kullanıcı grubu yönetimi gibi heyecan verici özellikler geliştiriliyor.

 

Pro’ya Freemium (Ücretsiz) Versiyon Geliyor!

Claris, yeni kullanıcılara odaklanarak Claris Pro'nun ücretsiz bir sürümünü sunacak. Bu sürüme Claris Studio’ya erişimi de olacak. Bir uygulamayı birden fazla kullanıcıya dağıtmak için ücretli bir lisans gerekecek, ancak ücretsiz sürüm yazılımı denemek için fırsat tanıyor.

Freemium sürümü hakkında daha fazla bilgi edindikçe sizlerle paylaşacağız.

 

Cabitaş, Claris Türkiye Çözüm Ortağı ne yapacak

Yıllardır FileMaker, yeni adıyla Claris’in kullanılmasına ve genişlemesine olan desteğimiz tüm hızıyla devam edecek.

Claris platformunu çözüm üretmek için kullanan çözüm ortak ağımıza yeni “problem çözücü” ve danışmanlık firmalarını dahil etmek için eğitim, destek ve danışmanlık hizmetlerini genişletmeyi planlıyoruz.

Claris Pro (eski adıyla FileMaker Pro) daha geniş kitlelere yayılabilecek.

Cabitaş Mühendislik Claris FileMaker Pro lisanslama, eğitim, danışmanlık ve bulut depolama hizmetlerini vermektedir. FileMaker’da her hangi bir konu için doğrudan bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

Ömer Cabi Profile Picture
Ömer Cabi

Süreç Mühendisi Ömer Cabi, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunudur. 2018 yılında Cabitaş ekibine katıldı. Boş zamanlarında satranç oynamayı sever.
Ömer’e sorduk: “Zamanda yolculuk hakkı verilse hangi tarihe giderdin?”
“1 milyon yıl öncesine giderdim. Eski zamanlardaki gelişmiş uygarlıkların gerçek olup olmadığı teorisinin doğruluğunu merak ediyorum.” cevabını verdi.
-----
Process Engineer Ömer Cabi is a graduate of Mechanical Engineering from Yıldız Technical University. He joined the Cabitaş team in 2018. In his spare time, he likes to play chess. We asked Ömer: "If you could travel through time, which era would you go to?" "I would go to 1 million years ago. I'm curious about the truth of the theory of advanced civilizations in ancient times." he answered.

Claris Platformunda Heyecan Verici Yenilikler

İndirme linki mail adresinize gönderilmiştir.

Bu web sayfası kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.