Cabitaş Mühendislik Tic. Ltd. Şti.

Claris FileMaker Nedir? Geliştirme Aşamaları Nelerdir?

Kategoriler:
  • 04.12.2020
  • 2965 Görüntülenme

Claris FileMaker, platformlar arası çözümler üretebilen ilişkisel bir veritabanı olmakla beraber, kullanıcılara grafiksel kullanıcı arabirimi (GUI) ile masaüstü, web ve mobil platformlar için isteğe göre kolayca şekillendirilebilen öğe düzenleme yetenekleriyle ekran ve form tasarımları yaratıp, bunlara işlevsellik ve güvenlik özellikleri kazandırma imkanı sunan büyük bir problem çözücüdür.

Özel iş çözümlerine ihtiyaç duyan işletmeler için uzun ve zorlu süren geliştirme süreçleri, büyüme ve karlılık açısından büyük sorunlar oluşturmaktadır. Güvenli, esnek ve özelleştirilebilir bir temel üzerinde oluşturulan FileMaker pratik, kararlı ve sağlam yapıda çözümler arayan bütün bireysel ve kurumsal kullanıcılar için ideal bir platformdur.

Claris Filemaker farklı özellikteki veri türlerini bir araya getirip üzerinde ekleme, düzenleme, sorgulama, hesaplama ve raporlama gibi işlemleri tek bir noktada yapmanıza olanak sağlar.

 

filemaker

 

Claris FileMaker Proje Geliştirme

Claris FileMaker ile proje oluştururken öncelikle tablolar, veri alanları ve tablolar arası ilişkiler oluşturulur. Kullanıcı arayüzleri tasarlanır ve alan yerleşimleri yapılır. İstekler doğrultusunda geliştirilen çözüm uygulamasına işlevsellik kazandıracak, belirli işlem veya işlem kümelerini gerçekleştirecek komutlar, bütünsel olarak ve tüm detaylarıyla hesaplanarak oluşturulur. Kullanıcıların hangi ekranlara erişebileceği ve yetkilendirmeleri yapılır. Daha sonra oluşturulan veritabanı dosyaları kullanıcı özel olarak tekil cihazlarda kullanılabileceği gibi FileMaker sunucusu üzerinden kullanıma açılarak ortak alanda çok kullanıcılı erişim imkanı sunularak da kullanılabilir.

 

filemaker

 

Claris FileMaker Ürünleri

FileMaker ürünlerinin Windows ve macOS üzerinde istemci ve sunucu taraflı kullanılan uygulamaları bulunur. Ayrıca Ekim 2020 tarihinde Linux için FileMaker Server 19 sürümü de çıkmıştır. FileMaker Pro ile çözümler oluşturur, oluşturduğunuz çözümleri ise FileMaker Server veya FileMaker Cloud üzerinde barındırarak yönetim ve yapılandırma işlemlerinizi buradan da yürütebilirsiniz.

  • FileMaker Pro 19 MacOS ve Windows için yazılan istemci uygulamasının son sürümüdür.
  • FileMaker WebDirect, oluşturulan çözümlere web üzerinden ulaşmaya ve etkileşim kurmaya yarayan FileMaker istemcisidir.
  • FileMaker Go, çözümlere iPhone’lar ve iPad’ler gibi iOS cihazlarda ulaşmak için kullanılan bir uygulamadır.
  • FileMaker Server, veritabanlarını MacOS, Window ve Linux temelli sunucularda barındırmak için kullanılır.

 

 

filemaker 

 

Claris FileMaker Yetenekleri

  • FileMaker dosyası üzerinde tablolar yalnızca bir kez oluşturulup liste, tablo ve formlarla birçok farklı şekilde görüntülenebilir. 
  • Diğer veritabanları ile entregre olarak çalışabilir.
  • İşleriniz için önemli olan tüm çalışmalara her an, her yerden ve tüm platformlardan erişebilme imkanı sunar.
  • Görüntü ve duygu tanıma, sesli etkinleştirmeler için Siri kısayolları, NFC okuma gibi işlemler için CoreML akıllı teknolojilerini kullanabilirsiniz.
  • Yapay zeka, Javascirpt ve eklentilerle platformu çok geniş alanlara taşımak mümkündür.
  • FileMaker uygulamaları, kullanıcılar veritabanına aktif olarak erişirken bile RAD (hızlı uygulama geliştirme) sırasında kolayca değiştirilebilir.
  • Filemaker yeteneklerini HTML, XML, Javascript, PHP gibi web teknolojileriyle genişletebilir.
  • Veriler dahili entegrasyonlar veya RESTful API’ ler aracılığıyla sunucularda barındırılabilir.
  • FileMaker WebDirect hizmeti ile macOS, iOS ve Windows dışındaki diğer platformların da tarayıcılar üzerinde FileMaker çözümlerine ulaşmasını sağlar.

 

 

filemaker

 

FileMaker ile Güvenlik 

FileMaker geliştirme yaparken veri erişimi ve dosya işlemlerini güvenli şekilde yapmanızı sağlayacak birçok yetenek barındırır.

 

Kimlik Doğrulama (Authentication)

FileMaker çözümlerde saklanan kimlik bilgilerini şifreleyerek koruma sağlar. Kullanıcılar ayrıca Active Directory, Open Directory veya OAuth kimlik sağlayıcıları aracılığıyla kimlik doğrulaması yapabilir. FileMaker Cloud tarafından barındırılan çözümler için kullanıcılar, FileMaker ID hesaplarıyla kimlik doğrulama yapabilir.

 

Şifreleme

FileMaker çözümlerinde depolanan verileri şifreleyebilirsiniz. FileMaker Server veya bir FileMaker Cloud ürünü ile FileMaker Pro Advanced, FileMaker Go, FileMaker WebDirect, FileMaker Data API ve ODBC, JDBC ve OData özellikli istemci uygulamaları arasında verilerin SSL şifrelemesini de zorunlu kılabilirsiniz.

 

Özelleştirilebilir Yetkilendirmelerle Erişim Denetimi

Çözümün gerektirdiği kadar özel ayrıcalık setleri oluşturarak kullanıcıların erişim düzeylerini kontrol altına alabilirsiniz.    

 

Sunucu Yönetimi

Çözüm erişimlerini yönetici paneli üzerinden izlemenize, boşta kalan kullanıcı bağlantılarını kesmenize ve çözüm yedeklerinizi oluşturmanıza olanak tanır.

FileMaker Platformu oluşturulan çözüm güvenliğinin tüm istemcilerde geçerli olduğu bir güvenlik modeli kullanır.

 

filemaker

 

Claris FileMaker Türkiye Çözüm Ortağı

Apple Inc’ in bir yan kuruluşu olan Claris International ürünleriyle, yaşadığınız sorunlara iş süreçlerinizi düzenleyerek pratik ve sağlam çözümler üretmek, iş akışlarınızı otomatikleştirerek ve basitleştirerek diğer değerli görevlerinize daha fazla vakit ayırabilmek için Claris FileMaker Türkiye çözüm ortağı Cabitaş Mühendisliğin geliştirme uzmanlığı ve tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.

 

filemaker

Cabitaş Ekibi Profile Picture
Cabitaş Ekibi

Bu çalışkan ve yaratıcı ekip, yenilikçi ve özgün fikirleriyle müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için arı gibi çalışır.

-----

This hardworking and creative team works tirelessly to provide our customers with the best service using their innovative and original ideas.

Claris FileMaker Nedir? Geliştirme Aşamaları Nelerdir?

İndirme linki mail adresinize gönderilmiştir.

Bu web sayfası kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır.